Koolmonoxidemelder in uw woonkamer installeren

Een koolmonoxidemelder wordt over het algemeen bevestigd in de buurt van een verbrandingsappaaraat. Hierbij kunt u denken aan een cv-ketel, geiser, gaskachel of een andere verwarmingsinstallatie. Bij dit soort apparaten is er namelijk een verhoogd risico op vrijkomende koolmonoxide. U kunt er echter ook voor kiezen om de melders niet alleen in de buurt van dergelijke apparaten te plaatsen, maar ook in andere kamers van uw woning.

Geen risico nemen

Jaarlijks overlijden er behoorlijk wat mensen aan een koolmonoxidevergiftiging. Dit komt doordat dit gas niet te ruiken is en u dus niet weet wanneer het in uw lichaam zit. Door een koolmonoxidemelder te installeren, wordt u tijdig gewaarschuwd als er koolmonoxide vrijkomt. Hierdoor kunt u de betreffende ruimte snel verlaten en bezwijkt u niet aan een koolomoxidevergiftiging.

Melder in de woonkamer

cv ketel onderhoud rondHet kan zijn dat u geen verbrandingsapparaat in uw woonkamer heeft, maar toch kan het verstandig zijn om hier een koolmonoxidemelder te plaatsten. In uw woonkamer brengt u waarschijnlijk de meeste tijd door. Mocht er onverhoopt toch koolmonoxide aanwezig zijn in uw woonkamer, dan wordt u hier alert op gemaakt door middel van de CO-melder. Indien u meer informatie wilt hebben over de locaties waar u een koolmonoxidemelder moet of kan plaatsen, kunt u contact zoeken met een loodgieter bij u in de buurt. Hij kan u vast en zeker meer vertellen over de melders en weet daarnaast precies waar een CO-melder aan moet voldoen.Call Now Button